Äntligen en tidning!

Vi har under många år inom föreningen Umemodellen diskuterat idén om att göra en egen tidning där fokus verkligen är på det kreativa bildskapandet, mode och det lokala nöjes- och kulturlivet.

Nu har det tack vare ett samarbete med Kulturföreningen Kretsen äntligen blivit verklighet! Det är för mig en oerhörd glädje att som redaktör få skriva första ledaren.

Varför gör vi denna tidning? Jo för att vi vill lyfta fram lokala förmågor och presentera för Umeåborna och alla andra läsare vad som finns. Det sägs ofta att ”det händer inget i Umeå”. Öppna denna tidning så ser du motsatsen. Det värsta är att vi skulle kunna göra 100 tidningar till och ändå inte få med allt som händer, inte ens i närheten. Jag kommer skriva lite mer kring det på en annan sida.

Att göra en tidning är också ett hårt arbete som kräver många duktiga människors engagemang. Vi hoppas att ni läsare nu finner denna tidning trevlig, lättläst och informativ samt att ni precis som jag njuter av alla bilder som fyller sidorna. I princip alla är fotade av våra lokala talanger.

Första numret är alltid speciellt. Vi har valt att i detta nummer presentera oss själva för omvärlden och att dessutom försöka finna en mängd artiklar kring spännande saker som händer i Umeå just nu. Läs om allt från pirater till motorkultur, från eldkonst till senaste modet. Tanken vi har just nu är att i framtiden kunna presentera en ännu större och bredare tidning och vi välkomnar tips på allt möjligt som skulle kunna vara intressant att läsa om.

Slutligen vill jag rikta ett stort tack till alla som stöttat projektet och alla som arbetat så hårt för att förverkliga visionen! Detta nummer är för mig ett bevis på hur mycket kreativitet det finns i vår stad bland alla aktiva. Denna tidning lyfter våra kreatörer. Jag ser redan fram mot nästa nummer i början av 2011!

REINE VINDEBRO
Redaktör

Det här inlägget postades i Alla artiklar, QLTR 2010 #1, Senaste om QLTR. Bokmärk permalänken.