Mode: Höst- och vinterinspiration med Jocke Jonsson

Han har på kort tid startat ett företag, blivit representerad av en agentur, fotat till olika tidningar och webshoppar, skaffat en studio och sedan flyttat till en ny studio. Tiden går fort när man har roligt!

 

Joakim Jonsson började fota på hösten 2008. Sedan dess har han, enligt sig själv, köpt ”onödigt mycket” kamerautrustning men också kommit igång rejält!

Hur började ditt intresse för foto?
– Min flickvän tog med mig till en Umemodellen-workshop där jag provade att fota lite med en lånad kamera. Jag tog nog inte fler än tio bilder innan jag blev fast. Nästa vecka köpte jag en kamera.

Hur kom det sig att du började fota mode?
– Mode är så otroligt brett. Många tänker nog mode som ”katalogmode”, typ Elloskatalogen. Men om man tittar i några modemagasin så ser man en otrolig kreativitet i fotot, stylingen och modellandet. Dessutom tycker jag om att fota människor framför natur och stilleben. Modellfoto är mer en lagsport. Natur och liknande motiv är väldigt ensamt.

Vad är en bra modebild enligt dig?
– En bild med mycket av det svårdefinierade begreppet ”känsla”, man ser direkt i kameran när man fångar en sådan bild. Modellens uttryck, bildens komposition, gärna allt på samma gång.

Vad har Umemodellen betytt för dig i din utveckling?
– Väldigt mycket, speciellt i början. Det är ett väldigt bra kontaktnät mellan personer som delar samma intressen samt de fantastiska möjligheterna till att fota i studio och låna utrustning innan man hunnit skaffa eget.

JOAKIM SJÄLV OM BILDERNA:
– Jag ville göra en ren porträttsession som fokuserade på makeup. Vi ville ha liknande bilder med två olika modeller; den ena skulle representera höst och den andra vinter. Vi valde att endast ha några accessoarer i form av smycken för att ge ögat lite extra detaljer att betrakta. Ljuseffekterna lade jag till utan speciellt anledning, det är bara lite av ”min stil”.

Klicka på bilderna för att se dem i större format i ett nytt fönster.

FOTO: JOCKE JONSSON   MAKE UP: JESSICA LUNDBERG   MODELLER: EBBA Z & PETRA F SMYCKEN: CREATIVE LOUNGE

Besök Jocke Jonssons hemsida: www.jockejonsson.se.

Det här inlägget postades i Alla artiklar, Mode, QLTR 2010 #1. Bokmärk permalänken.