Extramaterial: Hur gör jag om jag vill börja spela nyckelharpa i Umeå?

Under fem års tid har grund- och gymnasieskoleelever kunnat välja nyckelharpa som instrument via kommunala musikskolan. Men sedan höstterminen 2010 sades Daniel Pettersson, som ansvarade för undervisningen, upp från sin tjänst. Orsaken är att budgeten för musikskolan har krympt och i stort sett alla timanställda lärare avskedats. De elever som tidigare spelat nyckelharpa via kommunala Musikskolan har erbjudits att fortsätta ta lektioner via studieförbund. Det är dock ett otänkbart alternativ för de flesta eftersom det skulle innebära att kursavgiften ökade med upp till 300 procent.
– Det är högst beklagligt, säger Daniel Petterson, och särskilt med tanke på  att Umeå är en blivande kulturhuvudstad!
Han berättar att det tidigare hållits lägerkurser för nyckelharpister i Umeå med många internationella besökare.
– De kan inte förstå hur situationen kan ha blivit så här.

Det här inlägget postades i Alla artiklar, Extramaterial QLTR. Bokmärk permalänken.