4Sound clinics

Thomas Larsson

Thomas visade upp Mesa Boogie-stärkare, närmare bestämt en Stilleto-kombo och en Mark IV-kombo. Efter en kort genomgång av hur namnet Mesa Boogie kom till så startar Thomas som är en riktigt skicklig gitarrist att spela licks till ett backingtrack. Stilleton var en rå stärkare med ett organsik ljud, de jämförde den lite med en brittisk stäkare och det kan jag hålla med om. Mark IV:an var mer städad och modern i sitt sound, vilket nog kan passa ett brett spektra av musiker. Det var en ganska okej uppslutning, med tanke på att klockan var ett och folk förmodligen som bäst höll på att kurera sig efter gårdagens galej.

Foto och text: Mattias Sjömäling

Clinic – Morgan Ågren

Nere i “Äpplet” i källaren på Folkets Hus bjöds det på lördagseftermiddagen på en trevlig start på dagen med 4Sounds showcase av diverse förstärkare, gitarrer och trummor. Morgan Ågren satte sig bakom trumsetet och gav en stor skara besökare i stolarna och baren en uppvisning som säkert fick de flesta att vakna till. Med gitarrer på playback bankade han på skinnen i alla möjliga olika taktarter, vilket fick mig att dra tankarna till band som Dream Theater. Han fortsatte sedan att prata om trumsetets olika delar, ljud som passar till olika typer av musik, och diverse trivia på en intressant nivå.
Det var trevligt att se så många besökare även om det var ganska tidigt på dagen, dock så var besökarna  av en annan grupp än de man såg under kvällens spelningar. Att tillägga är också att 4Sound lyckats skapa en riktigt snygg scen med en proffsig finish. Snyggt ljus och bra ljud, trevliga människor på scenen och mycket publik. Clinic får ett plus från mig!

Text: Rasmus Dunnigan

Kee Marcello

Umesonen Kee Marcello, känd från Europe, är en entertainer av rang utöver det uppenbara att han är en riktigt grym gitarrist. Han skojar friskt med publiken, och drar sin musikaliska historia för den samlade skaran. Det är massvis med roliga anektdoter om hur det var att vara en rocker i 80-talets Stockholm, smita iväg från jobbet för att spela gitarr, ”kriget” mellan punkare och raggare. Han shreddar loss på sin klassiskt sunburstfärgade Gibson Les Paul mellan sina historier man kan inte annat än lämna Äpplet med ett leende.

Av: Mattias Sjömäling

Det här inlägget postades i House of Metal 2011, Liverapporter. Bokmärk permalänken.