F.K.Ü – foto och recension

Foto: John Bäckström

F.K.Ü

Uppsalas moshoholics Freddy Krügers Ünderwear spelar riktigt partyvänlig thrash. Man kan omöjligt stå och kolla på dem utan att ha ett stort leende på läpparna! Det går undan, precis som det ska, låtarna är inte särskillt långa och dessutom riffar gitarristerna på i ett rasande tempo. Sångaren Larry Lethal är en duktig frontman, han lever om rejält på scenen och har ordentliga röst resurser, växlingarna mellan att mata ut ord i ett förbluffande högt tempo och att brista ut i långdragna falsetter är riktigt imponerande. Att han dessutom får den samlade publiken, som faktiskt är imonerande stor med tanke på hur tidigt det är, att både mosha och sjunga med i refränger är beundransvärt.
Man känner helt klart att man måste gå med i Moshoholics Anonymous efter det här.

Text: Mattias Sjömäling

Det här inlägget postades i House of Metal 2011, Liverapporter. Bokmärk permalänken.