Ghost – foto och recension

Foto: John Bäckström

Ghost

Ja var ska man börja? Ghost släppte förmodligen det mest hypade debutalbumet 2010, Opus Eponymus, ett riktigt starkt album som jag gärna avnjuter medelst rökelse, ett vaxljus och en bägare vin. Live skulle jag också helst vilja avnjuta Ghost på samma sätt, i ensamhet. Jag kan inte sticka under stol med att om det var något band jag ville se på House of Metal i år så var det Ghost, för mig personligen var det här årets headliner. Bandet gör ett fenomenalt bra jobb, med en teatralisk scenshow, en tight ljudbild och en liten men värdefull låtskatt, det kittlar mig på de rätta ställena må jag säga. De avslutade sin svarta mässa som sig bör med sakrament som delas delades ut till några längst fram, vinet skvättes ut med fingerspetsarna. Lucifer hade bra smak när han skapade sin senaste reklamkampanj.
”The chapel of ritual, smells like dead human sacrifices from the altar.”

Av: Mattias Sjömäling

Det här inlägget postades i House of Metal 2011, Liverapporter. Bokmärk permalänken.