RAM – foto och recension

Foto: Lars Johansson

RAM

Att ha en knuten näven mot skyn är ett måste när man kollar på RAM. Detta traditionella Heavy Metal-bandet från Götet verkar ha filosofin att världen hatar dig, och att det enda som finns kvar är att headbanga tills du dör. Det var i alla fall vad vokalisten Oscar Carlquist försökte förklara för den måttligt tända publiken framför Studion. Han lyckades sådär. RAM verkade dock bara se detta som en utmaning och spelade ännu hårdare för att få publiken med sig. När de efter 20 minuter drog igång en Mercyful Fate-cover så började publiken komma igång, vem kan motstå ett nästan äkta King Diamond-skri? Det kunde varit ännu bättre om Oscar inte hade drunknat i basen.
Iförda läderbyxor och nitar visade RAM verkligen att Heavy Metal är långt ifrån död, frågan är bara om Umeå fattade budskapet.

Text: Rasmus Dunnigan

Det här inlägget postades i House of Metal 2011, Liverapporter. Bokmärk permalänken.

En kommentar till RAM – foto och recension

  1. Markus H skriver:

    Får inte glömma att RAM spelade Suomussalmi live! Galet bra spelning! Synd att publiken inte fanns där.

Kommentarer inaktiverade.