Summoned Tide – foto och intervju

Foto: Niklas Carlsson

Summoned Tide

Jag fångar in Summoned Tide strax efter att de klivit av scenen på Frejascenen, som de öppnade för kvällen. De har nu avslutat en tre helger lång västerbottenturné.

– Vi är nöjda med giget och tycker det var svettigt men härligt!

Summon Tide har spelat på lite större scener den senaste tiden där de haft lite mer spelrum, men det gjorde inte så mycket att det var lite trångt, för publikresponsen var god.

– Vi hade våra trogna fans som stod längst fram och sjöng med i låtarna, så det blev lite allsång, säger bandets trummis Nicklas Åström.

De släppte plattan ”If We Fall We Will Rise” i november och tycker att de har fått bra respons på den.

– Vi har blivit lite av lokalkändisar hemma i Robertsfors,  säger Nicklas.

– Ja Nicklas som jobbar på konsum får ofta frågor om hur det går med bandet, säger sångaren Rickard Thelin.

Härnäst håller bandet på att försöka boka en liten Rysslandsturné, men det finns en del svårigheter i kommunikationen då ryssarna är väldigt dåliga på engelska.

– Sen har vi ju också ett gig i Sorsele och på Kulturnatta inbokade, och dessutom jobbar vi hela tiden på nytt material, säger Mikael Thelin.

På frågan om skivbolag svarar de lite svävande att det finns några som är intresserade, men inget som de riktigt litar på.

– Det är skönt att själva kunna äga rättigheterna till låtarna, men det är klart, skulle Roadrunner knacka på dörren så är man nog fast.

Text: Mattias Sjömäling

Det här inlägget postades i House of Metal 2011, Liverapporter. Bokmärk permalänken.