Summoned Tide – foto och recension

Foto: Hanna Rindeskog

Summoned Tide

Jag måste börja med att erkänna att jag egentligen inte brukar lyssna på den här typen av musik, men Summoned Tide har blivit ett undantag. Min första upplevelse med dem var på Hamnmagasinet nu under våren där de spelade under ett Ume-Metal-arrangemang inför en mindre publik. Först ut på andra dagen på House of Metal kliver de upp på scenen Freja inför en något tillbakadragen publik, men det avskräcker inte bandet. Man märker direkt att det här är ett kompisgäng som brinner för det de gör, och dom utstrålar en känsla av att de har kul när de lirar tillsammans. Richard på gitarr och sång ger allt, och sätter både höga, låga och långa toner. Showen är full av energi och det är roligt att lyssna, och redan efter halva första låten börjar folk dra sig närmare scenen.
När under tredje låten trummisen Nicklas får problem med en pedal och de tvingas avbryta, fixar de det på ett snyggt sätt och börjar om med samma energi.
Summoned Tide är ett genuint band som är roliga att se och höra, en härlig start på lördagen!

Text: Rasmus Dunnigan

Det här inlägget postades i House of Metal 2011, Liverapporter. Bokmärk permalänken.