TNT – foto och recension

Foto: John Bäckström

TNT

För de av oss som växte upp med 80-talets härliga metalscen blev TNTs spelning ett härligt återseende.
Efter att i början av spelningen haft en inte alltför stor publik, fylldes Idun sakta men säkert upp av gamla och nya fans. En härlig blandning av folk där en del knappt var födda när bandet började sin karriär medan andra stolt hängt med bandets karriär ända sedan deras första skiva ”TNT” från 1982.

Frontmannen Tony Mills drog ner starka jubel från publiken efter att ha startat spelningen med bl.a. Låten Harley-Davidson. Efter att ha anslutit till bandet som ny sångare kring 2000 har Mills gjort ett grymt jobb i att föra bandets låtar framåt.
Även om jag själv föredrar originalsättningen på ju Harley-Davidson så imponerar Tony med sitt framförande. Tyvärr får man lätt intrycket att spelningen går på rutin, det känns inte som att de är helt engagerade i spelningen.

Tre låtar in i spelningen hade ännu fler folk börjat
fylla lokalen, men bandet lyckades inte riktigt få igång hela publiken. En trogen skara längst fram gjorde dock ett riktigt gott arbete med att försöka röja igång resten av folket vilket mot slutet av spelningen gav resultatet att en stor grupp sjöng med i bla. Everyone’s a Star. En mindre lokal än Idun skulle troligtvis gett en mer jämn stämning. Någonting i sången havererade dock mot slutet vilket orsakde en del irritaion hos publiken.

Text: Jimmy Thorsell

Det här inlägget postades i House of Metal 2011, Liverapporter. Bokmärk permalänken.