Triptykon – foto och recension

Foto: Niklas Carlsson

Triptykon

Tom G. Warrior, en av Black Metal-scenens största inspirationskällor har ett nytt band. Efter uppbrottet med Celtic Frost 2008 hade han fortfarande mer att ge, och det tackar jag för. Jag kan förstå att det inte är något som gemene House of Metal-besökare kan ta till sig, för det är inte världens mest lättlyssnade musik Triptykon har skapat. Avgrundsmörker är en ganska talande beskrivning av låtarna på Eparistera Daimones, det är väldigt mycket bas i soundet och en långsamt tuggande snarare än ett dödsmangel. Att de dessutom stoppar in en del gamla Celtic Frost låtar i mixen gör inte saken sämre, bland annat avverkas dängan Babylon Fell från Celtic Frosts magnum opus; Into the Pandemonium från -87. Setlisten är tyvärr i det längsta laget då inte många orkar stanna kvar i de cirka 90 minuter som Triptykon spelade. Jag såg dem på Getaway Rock förra året, när de fyllde upp för Deicide, och jag måste säga att ljudbilden på Idun är klart vassare än den var på utomhusscenen i Gävle.

Text: Mattias Sjömäling

Det här inlägget postades i House of Metal 2011, Liverapporter. Bokmärk permalänken.