U.D.O. – foto Lars Johansson, recension Rasmus Dunnigan

Foto: Lars Johansson

U.D.O är ett gammalt härligt band som de flesta har hört på ett eller annat vis, och det är lätt att ryckas med i deras musik. Nu är de i Umeå som en av fredagens headlines på scenen Idun. Det finns nu en ursäkt för att sitta på läktaren – det är fullpackat framför scenen. De börjar lite försiktigt för att sedan glida direkt in i ett snabbare tempo. Ljudet låter perfekt, vilket man kan förvänta sig när det gäller ett band som detta. U.D.O uppfyller de förväntningar jag hade, även om jag inte sett dem live förut.
Dirkschneider gör ett lysande jobb med att få publiken att vara med, och belönar dem med tummen upp vid ett flertal tillfällen. Resten av bandet gör samma sak vid diverse gitarrsolon, duetter och så vidare.  Ord byts ut mot “Sweden”, och besvaras med segerrop. Det märks att U.D.O har varit med ett tag.
Personligen tycker dock jag att strobben användes lite för mycket och länge, men det kan också vara för att jag var lite trött. Vet heller inte om det blev något problem med en av de vita, starka lamporna riktade mot publiken, som blinkade av och på under nästan hela konserten. Milt irriterande, men det händer och är förlåtligt tack vare att allt annat var i princip perfekt.

Text: Rasmus Dunnigan

Det här inlägget postades i House of Metal 2011, Liverapporter. Bokmärk permalänken.