Katana – foto och recension

Foto: Hanna Rindeskog

Katana

Jag säger bara en sak och det är SPANDEX! Det är på tok för bycket baggybrallor på band idag, men med The New Wave of Traditonal Heavy Metal kanske folk får upp ögonen för att det är tighta byxor som är hårt. Katana gör spelar precis det, väldigt traditionell Heavy Metal och det gör de med bravur. En sjukt energirik frontman som är överallt på scenen, harmoniserande solon, koreografi och givetvis det japanska svärd de tagit sitt namn ifrån. Bandet passar på att hedra några av sina inspirationskällor med covers, Grimreaper och Iron Maiden får varsin låt. Trots en tunn publik lyckas Katana få till lite allsång och det är ju alltid kul när det gäller den här typen av hårdrock.Efter som det här är den sista recensionen jag lägger upp på den här festivalen, så för att ge er en liten extrakaramell får Katanas frontman Johan Bernspång avsluta:
-House of Metal var en stor och glad överraskning, att få komma till ett Folkets Hus där det bara är hårdrock överallt är fantastiskt, och allt är dessutom så bra organiserat. Det har varit en ära att få spela här!

Av: Mattias Sjömäling

Det här inlägget postades i House of Metal 2011, Liverapporter. Bokmärk permalänken.