Europcar – QLTR på väg

Att producera en tidning innebär givetvis alltid en viss påverkan på miljön. Vi trycker förstås på återvunnet papper, men det finns även andra aspekter man bör ha i åtanke. En tidning väger 100 gram i snitt, men multiplicera det med 12 000 ex och du har 1,2 ton papper som ska levereras till våra läsare!

Trots att QLTR främst distribueras inom Umeå stad innebär tidningsutdelningen alltid transporter på åtskilliga kilometer med tung last. Vi har därför valt att samarbeta med Europcar, som gjort sig kända för sin föredömliga miljöpolicy.

Sedan 2007 har Europcar sänkt sina totala utsläpp av koldioxid med 39 procent, och 70% av bilarna klassas idag som miljöbilar enligt Transportstyrelsens definition. Europcar är dessutom noga med att informera sina kunder om hur de sparar miljö och pengar genom EcoDriving, en körteknik som kan innebära upp till 20 procents lägre bränsleförbrukning.

Med hyrbilar från Europcar sparar QLTR alltså både miljö och pengar. Dessutom bidrar vi till att stödja ännu ett projekt som gör Europcar till ett unikt företag inom sin bransch – nämligen klimatkompensationsprogrammet. Det innebär att när du hyr en bil går en del av summan till miljöprogram i fattigare länder, så att de kan satsa på alternativa bränslen till sina bilar.

Vi på QLTR tycker därför att valet av färdsätt är självklart, och är stolta över att vi med en lokal produktion även kan påverka något globalt, samtidigt som vi bidrar till en renare närmiljö i Umeå.

Text: Anna Muñoz Lundgren

Foto: Edel Puntonet

Det här inlägget postades i Alla artiklar, Blandat, QLTR 2011 #1. Bokmärk permalänken.