Make up – tips från proffsen

House of Metal står för dörren. Du har dammat av nithalsbanden, outfiten är redo… men du får bara inte till den där sminkningen! Lugn, bara lugn. QLTR har pratat med makeupartisten Anna Adbo, som hjälper dig att hitta den rätta metal-looken!

Steg 1:


Här har vi Alexandra precis innan Anna börjat jobba med basen. Före själva sminkningen bör man använda en ansiktskräm för att bevara fuktigheten och förhindra att huden torkar ut. Basens syfte är att trolla bort ojämnheter, förstärka fina ansiktsdrag och ge en fräsch grund att jobba vidare på.

Steg 2:

Med hjälp av två stycken concealers, (en med inslag av grönt som neutraliserar rött och en med rosa som täcker mörka ringar), kan man täcka upp röda partier och lätta upp under ögonen. Därefter används en flytande foundation, vars typ bestäms av din hudton. De flesta har varma undertoner och bör då använda en som går mot gult. Har du i stället kallare undertoner ska du använda en som går mot rosa. Färgerna på din makeup ska anpassas efter dina egna färger.

För att uppnå ett så naturligt resultat som möjligt är det bra att tänka på att även lägga foundation på öronen och och dra ned den mot halsen. På så sätt undviker man skarpa kanter.

Nästa steg är att fixera sminket med mineralpuder. Använd en kakibuiborste och jobba med cirkulerande rörelser. När enbart foundation är lagd behöver de naturliga dragen markeras och framhävas, detta genom att använda shadingskugga och rouge. Skuggan används på käklinjen och under kindbenen och rougen arbetas in på den högsta punken på kinderna när man ler.

Till sist arbetar du även in en primer på ögonlocken. Detta är viktigt då det ger ett jämnare resultat och framhäver ögonskuggan.

Steg 3:

För att mätta primern används en ljus, neutral skugga. En svart skugga får sedan utgöra grunden för de sotade ögonen. Ett tips när du arbetar med sotade ögon är att börja vid franslinjen och vågrätt arbeta sig uppåt mot globlinjen. Markera även den undre franslinjen. Efter att ha applicerat ett jämnt lager med den svarta ögonskuggan kan du sudda ut kanterna och forma och arbeta ihop skuggan på ögonlocket med den under ögat.

För att uppnå en mer intensiv blick används kajal på vattenlinjen både uppe och nere. Kajal används även vid franslinjen på ögonlocken. För att förstärka resultatet ytterligare kan man lägga silverfärgad ögonskugga i inre ögonvrån.

Steg 4:


Att markera ögonbrynen är ett bra sätt att rama in ögon och ansikte. När du lägger färg på ögonbrynen ska du tänka på att utgå från hur just dina är formade och även vad som stämmer överens med din hårfärg. Det du kan göra sedan är att använda en fransböjare samt lägga på mascara. Som slutfinish bör du använda något neutralt på läpparna, förslagsvis en liptint; en blandning mellan läppstift och läppglans. Eftersom det är ögonen som ska vara i fokus bör man välja en ganska diskret färg.

Klart!


Text och foto: Hanna Olovsson

Modell: Alexandra Persson

Läs vidare om makeupartisten Anna Adbo här.

 

Det här inlägget postades i Alla artiklar, QLTR 2011 #1, Reportage. Bokmärk permalänken.