Stipendium, TV och egen låt för Jamo Jamo Young


Den västafrikanska kulturföreningen Jamo Jamo Arts ungdomsgren Jamo Jamo Young fick bästa tänkbara starten på 2011. Redan i början av december förra året fick de motta ett stipendium på 20 000 kronor, ”Idéer för livet” från Skandia.
I januari utsågs deras ledare Tea Mane till veckans vardagshjälte i programmet ”Gokväll” på SVT.
Just nu jobbar gruppen på att skriva en låt om sig själva med hjälp av rapparen Jesse Piisinen (JPS) och artister som samarbetar med honom.
Under vintern har de bland annat medverkat vid invigningen av snöborgen på kajen. De kommer också att dansa och hålla workshops under BeatMeet och Umefolk.
På kort tid har antalet medlemmar ökat från tjugo till ett trettiotal, och de får ständigt förfrågningar från nytt folk som vill vara med. Jamo Jamo Young, som bedriver sin verksamhet i samarbete med studieförbundet Kulturens Bildningsverksamhet, är därmed helt klart en av Umeås hetaste kulturföreningar just nu!

Det här inlägget postades i Alla artiklar, Kulturnyheter, QLTR 2011 #1. Bokmärk permalänken.