En öppen och familjär gemenskap på stan


Under Kulturnatta kommer Öppen Gemenskap att samarbeta med Big Family Cruisers och ordna paltservering och musikunderhållning vid Big Family Meet.

– Det finns många likheter mellan Kulturnatta och Öppen Gemenskap, säger verksamhetschefen Magdalena Sundqvist.
– Precis som Kulturnatta är en del av Umeå så är Öppen Gemenskap en del av Umeå sedan många år tillbaka. Kulturnatta står för mångfald precis som Öppen Gemenskap och alla de människor som vi möter i vår vardag.

På årets Kulturnatta finns Öppen Gemenskap på Mimerskolans parkering, ett stenkast från deras ordinarie fastighet på Kungsgatan 79. De bjuder tillsammans med Big Family Cruisers på en musikscen med drag. På programmet står bland annat Tessie Ahlstrand, Utopia, Rough Cough is Enough Tough, StrongHeart och Baronsband. Samtidigt har Big Family Cruisers bil- och MC-utställning på Mimerskolans parkering. Här finns också hoppborg, ponnyridning och andra aktiviteter för hela familjen.
– Jag ser arrangemanget som ett av många sätt att tillsammans arbeta för att Umeå
ska bli en trygg stad för alla, säger musikansvarig Davis Bergquist.
– Mottot ”Alla människor är viktiga alla dagar” gäller även musik. I Umeå finns det inte många tillfällen för unga musiker att få visa upp sig i större sammanhang. Vår scen på Kulturnatta har därför till största delen ungdomsband.

Under hela dagen finns det också möjlighet att äta Öppen Gemenskaps  handrullade palt i stekt form.

Öppen Gemenskap bildades 1972 i Umeå av ett antal eldsjälar och är idag en professionell organisation där de drygt 20 anställda med olika kompetenser kompletteras med volontärinsatser.

Utvecklingen av verksamheten har gått alltmer mot stöd och behandling för personer med missbruk, psykisk ohälsa och samsjuklighet.
– Utsatthetens ansikte skiftar, så kanske gör vi andra saker i morgon, säger Magdalena Sundqvist.
– Men rötterna bakåt till historien finns kvar. Och människor som bryr sig.

För mer information och detaljerat program, besök www.oppengemenskap.se.


Det här inlägget postades i Alla artiklar, Kulturnyheter, QLTR 2011 #2. Bokmärk permalänken.