Improteater engagerar skådespelare och publik

Skuggteatern kommer under Kulturnatta att hålla improteater på Bostaden-scenen (Idun, Folkets Hus). Efter omröstning på Facebook bestämdes det att temat dagen till ära kommer att bli svensk polisfilm.

Skuggteatern är  Umeås första och enda stadsdelsteater. Impro-film är ett föreställningskoncept som är sprunget från Skuggteaterns populära Impro Club-kvällar som spelats för fullsatta hus sedan hösten 2010.

En förvald genre sätter stämning och dramaturgiska ramar och sedan improviseras det fram en film tillsammans med förutsättningar från publiken. Med andra ord är de dramaturgiska ramarna satta men publiken bestämmer innehållet. Efter en omröstning på Facebook avgjordes det inom vilken typ av filmgenre Skuggteatern skulle improvisera på Kulturnatta. Det stod mellan High School, svensk polisfilm, sportfilm, romantisk komedi eller såpa. Publikens favorit blev svensk polisfilm, och det är alltså det som kommer att vara temat för dagen.
– Det är viktigt för vår teater att göra oss tillgängliga för all publik och vår övertygelse att teater och kultur bör vara ett folkligt inslag och öppet för alla, säger Skuggteatern till QLTR.
– Kulturnatta är en stadstradition som möjliggör detta.

Fotograf: Thomas Ivarsson

Det här inlägget postades i Alla artiklar, Kulturnyheter, QLTR 2011 #2. Bokmärk permalänken.