Kommunens fjärdeklassare framför sitt musikskoleprojekt

Musikskolans projekt ”More Than Melody” inriktar sig mot fjärdeklassare i kommunen. Tillsammans får de under ett halvårstid skriva text och musik till egna låtar, och under Kulturnatta håller de en stor konsert i Idun.

Projektet, som bedrivits sedan 2005, körde igång under hösten då åtta klasser tillsammans med sina lärare fick en gemensam introduktion med Musikskolan. Eleverna jobbar i grupp och på svenskalektionerna får de sedan skriva texter och dikter som under musiklektionerna vävs ihop till egna låtar.

Under processens gång får eleverna bland annat hjälp från sångcoacher och yrkesverksamma låtskrivare.
– De är otroligt duktiga och kreativa, säger Göran Wretling, projektledare på Musikskolan.

I april spelades elevernas låtar och lärarlåten in och arrangeras för Musikskolans 50-mannaorkester inför den traditionella avslutningskonserten på Valhalla på Midgårdsskolan den 17 maj. I år tar de ett steg längre och deltar för första gången i Kulturnatta. Här når de förstås också ut till en bredare publik.
– Det är verkligen superkul att jobba med barnen, säger Göran, och det här med att medverka på Kulturnatta är ju förstås en väldigt stor grej för oss, det kommer att bli en riktig show!

Det här inlägget postades i Alla artiklar, Kulturnyheter, QLTR 2011 #2. Bokmärk permalänken.