Laddade och klara

Jag har tagit mig hela vägen till Robertsfors för att få en pratstund med bandet Summoned Tide som är aktuella inför Kulturnatta. De spelar en form av progressiv hårdrock med en touch av metal, och har nyligen släppt sitt debutalbum.

Hur känns det att vara Robertsfors största representant på Kulturnatta?

– Det känns underbart. Äntligen kan kan vi återigen sätta Robertsfors på kartan. Efter att ha börjat i Döbelns Park och avancerat till Pub Freja så känns det som att vi har förtjänat vår plats på den stora scenen. Vi har spelat oss från den norska fjorden, genom den polska gränden och till den ryska tundran. Nu är vi tillbaka på svensk mark för att ge en spektakulär show, och det känns fantastiskt!
– Vi har både spelat utomlands och i Sverige men vårt namn är fortfarande relativt okänt på hemmaplan. Om vi ser på alla radiostationer som vi spelas på runt om i världen samt all positiv respons vi får på skivan och våra spelningar så kan vi bara konstatera att det är en tidsfråga innan proppen går ur badkaret. Nu när vi äntligen får chansen att visa Umeå vad vi går för så kommer vi leverera och ge fler chansen att lära känna vår musik. Dagen till ära bjuder vi också på ett par purfärska låtar!

Nu när ni tagit er en bit på vägen, vad är det som hägrar härnäst?

– Förutom det som är planerat i dagsläget med Rock Out Wild-festivalen och en finlandspelning så är jakten på ett skivbolag vår huvudfokus.

Vad är ert mål med bandet?

– Vi vill bli topp 10 i världen och kanske få känna oss liiite bättre än Lady Gaga. Vi vill ta oss söderut på vägarna i Sverige, till Stockholm och Göteborg och sen ut i Europa.

Hur förbereder ni er inför Kulturnatta?

– Vi äter mycket kött, dricker mycket och tränar hårt. Vi ligger i med fingergympa, push-ups och jogging. Och så gör vi noggrann planering av positionering och koreografi på scen. Sen kokar vi upp våra känslor till max, 110 grader. Dessutom är vi noga med att borsta tänderna innan vi går och lägger oss (skratt).

Vad är ert bästa turnéminne?

– Punkteringar. Man blir frustrerad och arg, men man kan fortfarande skratta åt det så här i efterhand. Det har blivit lite av vår grej att få punktering så fort vi ska åka mer än tio mil till en spelning. (Det är sex mil till Umeå från Robertsfors, red. anm.)

Vad har ni för influenser?

– Varje medlem är influerade av massor av olika artister och händelser. Tillsammans kombinerar vi våra erfarenheter till en fantastisk flora som till och med Linné hade blivit imponerad av!

Vem är mest oseriös och har bäst humor i bandet?

– Det är Niklas, utan honom hade bandet varit lika torrt som ett halmstrå i nordöstra Kanada. Men samtidigt måste vi också se Niklas som en utomordentlig trummis som höjer bandet till skyarna. Vi vill avslutningsvis välkomna alla läsare till vår spelning på Kulturnatta, den kommer bli riktigt grym!

Text och bild: Joakim Vesterlund

Det här inlägget postades i Alla artiklar, QLTR 2011 #2, Reportage. Bokmärk permalänken.

En kommentar till Laddade och klara

  1. Minnalainen skriver:

    Haha, fantastiska geografiska referenser dom droppar hela tiden!

Kommentarer inaktiverade.