Renhornen firar hela 50 år

År efter år har storbandet Renhornen levererat fartfyllda konserter med mycket värme, humor och en stor dos spelglädje. Det som började år 1961 som en musikalisk hyllning till Tandläkarhögskolans femårsjubileum framförd av fyra glada studenter växte till en studentorkester och är numera ett helt blåscorps med stor bredd, både musikaliskt och mätt i antal engagerade medlemmar. ”En gång Renhorn, alltid Renhorn!” lyder bandets slagord och nu när femtio år gått sedan starten är det mer aktuellt än någonsin. För att få en skymt av dessa mytomspunna Renhorn är ett tips att hålla utkik på Kulturnatta, Aula Nordica, dokorspromoveringen, Swingums arrangemang och naturligtvis får ni inte missa den storslagna jubileumskonserten som går av stapeln i höst!

Text och foto: Hanna Olovsson

Det här inlägget postades i Alla artiklar, Kulturnyheter, QLTR 2011 #2. Bokmärk permalänken.