Välkommen till ett nytt år med QLTR!

Nr 1 av QLTR 2012 är ute nu!

Vi har haft ett fantastiskt 2011 och nu satsar vi ännu hårdare 2012. Vi har också en ny skribent på tidningen, Fredrik Westman, samt er nya redaktör, undertecknad.

Först tänkte jag ta tillfället i akt att presentera mig. Jag heter Kari Berg och har tagit över uppgiften att leda tidningsarbetet efter Reine Vindebro. Jag har ett brinnande intresse för mode, musik och skådespeleri samt en mer eller mindre hälsosam passion för spel.

Eftersom QLTR är en ideellt driven tidning är vi också väldigt öppna för att ge folk chansen att vara med och påverka innehållet. Vi gör en tidning av och för kulturlivet samt mode- och bildintresserade. Vi finns tack vare alla våra engagerade medarbetare samt samarbetspartners och annonsörer som gör detta möjligt. Stort tack till er! För er som inte vet det är det föreningen Umemodellen som ligger bakom denna tidning. Jag vill slå ett slag för att fler personer ska gå med i vår förening och hjälpa oss förbättra och utveckla vår tidning med spännande artiklar och högkvalitativa bilder, allt med fokus på Umeå.  Ni kan läsa mer om Umemodellen på www.umemodellen.se

Mars är nog en av de mest arrangemangstäta månaderna i Umeå med massor av festivaler och händelser. Snöskulpturfestival, Samisk vecka, Umeå Open och mycket mer går av stapeln i kulturstaden Umeå. I detta nummer riktar vi även blicken lite extra mot bland annat nycirkusartisterna Cemi Istari och Mireneye. Vi har också försökt reda ut frågetecknen kring hur det går med Kulturhuvudstadsåret 2014 i en stor intervju med kulturhuvudstadsdirektören Jan Björinge. Ni finner också Mode med en tvist, samt som alltid massor av lokal kultur och fantastiska bilder.

Nya numret finns nu ute i diverse butiker och självklart är den gratis! Och allteftersom så lägger vi upp artiklarna på hemsidan.

Vi syns i nästa nummer som kommer i början av maj. Glöm inte att skicka in era tips till oss på redaktionen!

KARI BERG
REDAKTÖR

Det här inlägget postades i Alla artiklar, QLTR 2012 #1, Senaste om QLTR. Bokmärk permalänken.