Ledare #4 2012

Mode och skräck – kanske i en kombination?

Och då var det dags att låta hösten övergå mot vinter, men innan jultider och nyårsfiranden så ska vi uppleva både Umeå Fashion Week, Halloween och en ljusfestival!

I detta nummer har vi två teman, ”mode” och ”skräck”. Inom temat ”skräck” finner ni ett modereportage där vi roat oss med att kombinera senaste modet med skräckscenarion, ni får filmtips, en skräck-pictorial från Hellnäs, och allas vår skeptiske krönikör Ronnie tar itu med ämnet skräckfilm i ”Cynical Content” som ni finner längst bak i tidningen.
En höjdpunkt för alla oss modeintresserade är Umeå Fashion Week, vare sig vi tycker att mode är den senaste kollektionen som kommit till butikerna eller att mode handlar om att tänka ekologiskt eller varför inte alternativt mode? Det roliga är att allt detta ryms inom Umeå Fashion Week. Så för att verkligen ta ett grepp om detta har vi valt att göra ett modetema i detta nummer.

Mitt första Umeå Fashion Week fick jag uppleva 2010, då det fortfarande var Umeå Fashion Wknd. Trots att jag var väldigt ny i staden och inte ens hade flyttat hit än så fick jag chansen att vara med både i en modevisning och att få uppleva andras visningar och även moderådets föreläsning. Det var en väldigt trevlig upplevelse och jag fick mersmak. Jag kände redan då att det var synd att det bara var över en helg.

Nästa år, 2011, så hade jag precis flyttat hit och engagerade mig betydligt mer under veckan. Jag besökte Filippa K, Make up Store och en drös andra visningar. Jag medverkade även i flera visningar själv. Jag fick chansen att träffa massor av galna människor som hade otroliga idéer och tankar. Jag rekommenderar att ni tar chansen att uppleva och medverka på Umeå Fashion Week på alla olika sätt ni kan! Arrangera, var modell, besök tillställningar – ja allt ni kommer över! Se till att ni får se hur det fungerar bakom scenen, ni kommer se allting på ett nytt sätt.

Förutom våra två teman finner ni som alltid djupdykningar i lokalt kultur- och föreningsliv och intressanta intervjuer. Jag kan verkligen rekommendera er att läsa intervjun med Sylvia Lancaster, som jag fick möjligheten att träffa när hon besökte Umeå i slutet av augusti. Vi utvecklar också tidningens innehåll och vi välkomnar en ny serie samt filmtips i detta nummer.

Vi på redaktionen önskar er en vecka fylld av mode och en helg full av skräck. Så ta era snyggaste outfits och galnaste skor och gå ut på stan för att uppleva när staden blossar upp i sann fashion-känsla! Och kanske kan du roffa åt dig några goodie bags också?

Vi syns nästa år då QLTR är tillbaka med nya nummer.

Kari Berg
Chefredaktör

Det här inlägget postades i Alla artiklar, QLTR 2012 #4, Senaste om QLTR. Bokmärk permalänken.