Ledare #1 2013

Ett nytt spännande år med kultur och QLTR.Ledare2013_foto_Dove_Knutsen

Nuär det över ett år sedan jag började arbeta med tidningen och för första gången har jag ett besynnerligt lugn inför deadline. Ofta brukar man stressa och vara orolig att man ska hinna i tid men nu – inget. Det är en skön känsla och när jag ser över innehållet som sakta men säkert börjar bli klart så känner jag mig tillfreds, ungefär som när allt är packat inför resan. Detta år kommer bli en spännande resa med QLTR.

Själv har jag på senaste tiden lyssnat en hel del på opera och började reflektera över nytolkningar och hur konservativ jag kom på mig själv att vara. Det ledde till ett kreativt samtal med vår Operachef som gav spännande perspektiv. Opera blir det ju också en hel del av under Kulturhuvudstadsåret 2014, som vi fortsätter att följa och rapportera kring. I detta nummer har inga mindre än Umeås kommunalråd Lennart Holmlund och Anders Ågren ställts mot väggen kring kulturpolitiken och bara för att balansera upp den annars kanske för Umeå-positiva bilden tillfrågade vi pessimistkonsulten Ronny Eriksson om vad han tycker om 2014! Detta och mycket mer i årets första nummer av QLTR. Läs och njut.
Nu välkomnar jag våren att infinna sig snarast så man kan börja vistas utomhus utan att frysa näsan av sig! Vi på redaktionen önskar er en fin vår och vi ses igen i maj lagom till sommaren.

Kari Berg
Chefredaktör QLTR

Det här inlägget postades i Alla artiklar, QLTR 2013 #1, Senaste om QLTR. Bokmärk permalänken.