Ledare #2 2013

Festivaler, värme och solsken
De flesta har nog längtat efter sommar med grönt gräs, solsken och värme. Det har i alla fall jag, men jag ser även fram emot sommarens festivaler och förhoppningsvis massor med fiske.

Detta nummer är fullt av festivaler. Under våren och sommaren kommer t.ex. Kulturnatta, Visfestivalen och Madefestivalen gå av stapeln och just dessa tre har vi kikat lite närmare på i detta nummer av QLTLedare2013_foto_Dove_KnutsenR. Förutom alla festivaler blir det även mängder av andra kulturarrangemang och stadskärnan fylls av arrangemang som Sommarkul och Sommaren i City.

I detta nummer har vi också intervjuat en av grundarna till Umemodellen, samma person som även är aktiv i projektet/utställningen ”Umeå Då & Nu”, som vi började visa bilder ifrån i förra numret. Vi bjuder på jeansmode inför sommarsäsongen och vi får veta mer om ombyggnationen av Idunteatern och Umeå Folkets Hus, en av de mest genomtänkta förändringarna av lokaler för kulturlivet inför 2014.

Som alltid så blir det även lite smått och gott som serier och filmtips och som vanligt kommer vår bildredaktör med fototips. I detta nummer ger han tips om hur man tar bra sommarbilder. Själv inväntar jag nu ledigheten så jag kan åka och fiska i de vackra fjällsjöarna i Jämtland.

Vi på redaktionen önskar er alla en trevlig sommar!

Kari Berg
Chefredaktör

Det här inlägget postades i Alla artiklar, QLTR 2013 #2, Senaste om QLTR. Bokmärk permalänken.