Notiser om Madefestivalen, Urkult och Gijrra

Madefestivalen
Madefestivalen som är Umeås årligt återkommande scenkonstfestival går snart av stapeln igen där årets tema är ”Voices + Bodies + Minds = Being Human!” Festivalen ska ge energi och underhålla, men också ställa frågor. Dansakter kommer att på olika sätt utforska förhållandet mellan kropp och tanke. Det bjuds även på teater med hyllade Blind Summit från England och deras galghumoristiska dockteaterföreställning The Table. Hiphop står också på programmet som THEESatisfaction som består av Cathrine Harris-White och Stasia Iron. Madefestivalen pågår mellan 8:e och 11:e maj på NorrlandsOperan.

För mer information om Madefestivalen, titta in på deras hemsida: www.madefestivalen.se.
Urkult2013logoUrkult
Urkult är den världsomspännande folk- och världsmusikfestivalen för alla åldrar och smaker. En mötesplats och inspirationskälla sedan 1994 som årligen arrangeras under tre dagar i början av augusti i Näsåker vid Nämforsen i Sollefteå kommun. Det som erbjuds är avskalat, stillsamt, ösigt och vilt tillsammans med ett flertal internationella inslag på flera olika scener med vackra tallskogar och Ångermanälvens mäktiga brus som bakgrund.

Världen kommer till Näsåker i form av band som t.ex. Crash Nomada, Emil Jensen, Gnucci, Tetra och Zibur, och är man inte nöjd med bara musik och konserter så anordnas det även teater och poetry slam, kurser och workshops i t.ex. dans, sång, låtverkstad, yoga och eldshowande. Urkult äger rum från den 1:a till och med den 3:e augusti 2013.

För mer information om Urkult, titta in på deras hemsida: www.urkult.se

Gijrra – vårfest
För andra året i rad arrangeras Gijrra – vårfest av föreningen ParadiseCity kultur och samhälle. Arrangemanget är ett glatt, lekfullt och kreativt nationaldagsfirande med mångfalden i fokus. Syftet är att göra Sveriges nationaldag till en inbjudande familjefest och ett glatt hyllande av den fantastiska mångfald av människor som bor i Umeå. Det blir av på Rådhustorget den 6:e juni mellan klockan 12:00-18:00.

Det här inlägget postades i Alla artiklar, Kulturnyheter, QLTR 2013 #2. Bokmärk permalänken.