Big Family Cruisers och Mimerscenen

BIG FAMILY CRUISERS OCH MIMERSCENEN

BigPapaFöreningen Big Family Cruisers årliga bilträff med aktiviteter för hela familjen har de senaste åren skett på Mimerskolans parkering under Kulturnatta. Så blir det även i år, men med en förändring i arrangörsledet. QLTR har träffat Mikael ”Big Papa” Bergström och Julia Winnerstad för att höra vad som är nytt.
– Tidigare år har ungdomar främst deltagit som artister på scen, men i år sköter de även allt det praktiska, från bokningar till framförande, säger Mikael Bergström.

Den nya medarrangören heter Julia Winnerstad och gjorde 2012 debut som  scenarrangör för ”Blå Scenen” i Rådhusparken, en scen där programmet bestod av 20-talet akter, majoriteten unga. Arrangörskapet gav mersmak och i år går hon in som scenkoordinator för bilträffens scen Mimerscenen.
– Förra året visste jag inte så mycket om Julia Winnerstadarrangemang, och första tanken var att bygga ihop pappas PA-system som stod i garaget och låta folk få spela. Men vi fick ihop både scen och tak till slut. I år är det en större scen med bättre teknik och fler samarbetspartners involverade, berättar Julia.

Besökaren kan förvänta sig en blandning av artister på scenen, bland annat Kelfirius, The Collisions och Leo Falk. Men om scenkoordinatorn får tipsa om en enda artist som är extra bra, vilken blir det då?
– Om jag får pusha fram en som jag fallit lite extra för så är det Lärkträdet. De har fantastiska texter som tar mig tillbaka till tidigare års sommarkvällar, avslutar Julia.

Text: Sandra Mattsson

Det här inlägget postades i Alla artiklar, Kulturnyheter, QLTR 2013 #2. Bokmärk permalänken.