Sunset Park 2013: Hon vill ta Sunset Park ut ur skuggorna

Hon vill ta Sunset Park ut ur skuggorna.

Tidigare har hon varit aktiv i Sunset Park genom dansgruppen Morganas Döttrar. I år har Madeleine Holmlund rollen som konstnärlig ledare för festivalen.

– Min roll som konstnärlig ledare innebär bland annat att ange en form av inriktning, att samordna den estetiska utformningen och se till att vi håller oss inom temat så långt det går, säger Madeleine.

Årets tema för Sunset Park är ”Ut ur skuggorna”, ett tema som handlar om att bryta ner stereotyper och fördomar om den alternativa kulturen.

– Vi vill bjuda in till festivalen och visa hur spretig den faktiskt är, det finns massor av olika inriktningar och sidor av den alternativa kulturen. Dessutom vill vi visa att vi inte är en obskyr liten klick människor, vi finns i alla skikt i samhället, säger Madeleine.

Madeleine har i flera år medverkat med Morganas Döttrar i Sunset Park. Dansgruppens engagemang har ökat varje år vilket har gett Madeleine erfarenhet som kan hjälpa henne i hennes nya uppgifter. Hon tycker att rollen som konstnärlig ledare är spännande.
– Det är något nytt för mig och jag lär mig massor. Jag har alltid tyckt om att organisera, men har aldrig gjort det inom kultur förut. Det är en utmaning. Att vara konstnärlig ledare tar mycket energi,men det är roligt! Jag har ett ”vanligt” heltidsjobb också.

madde foto hanna rindeskog

Något som är nytt i planeringen av årets festival är Sunset Parade, en parad som ska väcka intresse för själva festivalen.

– Paraden kommer att ledas av Morganas Döttrar till Döbelns park. Vi hoppas på att många uppklädda festivalbesökare ska delta i paraden, men även de som inte är uppklädda får gå med för att visa sitt stöd för Sunset Park. Paraden ska vara en möjlighet till att bjuda in och visa upp oss inför festivalen, berättar Madeleine.

Vid frågan om vilka förväntningar som Madeleine har inför Sunset Park svarar hon att hon snarare har en vision än förväntningar.

– Jag har en vision om en stund av myller och energi, med akter och aktiviteter hela tiden. Jag föreställer mig ett norrländskt Wave-Gotik-Treffen, som är en festival i Tyskland. Jag hoppas att vi ska växa och slå besöksrekordet i år.

Text: Sandra Aronsson Foto: Hanna Rindeskog

Det här inlägget postades i Alla artiklar, QLTR 2013 #3, Reportage, Sunset Park 2013. Bokmärk permalänken.