Sunset Park 2013: Föreläsning & Seminarim

NY VÅGBokomslag
Föreläsning och seminarium

Sunset Park festivalen gästas i år av författaren till boken Ny Våg: Peter Kagerland. Ny Våg är en bok som enkelt beskrivet tar upp punkens tidiga historia i landet. Peter kommer att under ett seminarium i samtalsform berätta om boken, berätta lite anekdoter och samtala runt punkens tidiga utveckling samt  svara på frågor. Efter följer ett samtal som spinner vidare på punkens historia och hur en subkultur växer fram samt om betydelsen av subkulturer i samhället.

500 band och 1000 skivor. Så skulle man enklast kunna sammanfatta den första svenska punkvågen mellan åren 1977 till 1982. Man MagnusUggla-Hans Hatwigkan också skriva en tjock bok, en bok där alla de femhundra bandens historier berättas på ett ingående och samtidigt lättläst och underhållande vis, där alla skivor räknas upp och värderas ur samlarsynpunkt. En bok, där kompletterande texter berättar vad som hände under dessa punkens första legendariska år i såväl storstäderna som i övriga landet.

Ebba Grön och KSMB har med åren nått de flesta rockhjärtan, men bakom dem fanns tusentals band som skapade sin egen musik inspirerade av punken. Väldigt många släppMissbrukarna - Peter Kagerlandte skivor. Madhouse, Four Mandarines och Butter Utter hörde till de första, men de följdes snart av många fler. Här finns texter om kända namn som Ebba Grön, Reeperbahn och Lustans Lakejer liksom mer okända grupper med namn som TuppJukk, Minx och Shas. En överraskande och underhållande läsning om en legendarisk era i svenskt musikliv!

Foto 2 ”Magnus Uggla: Hans Hatwig
Foto 3 ”Missbrukarna”: Peter Kagerland

Det här inlägget postades i Alla artiklar, Kulturnyheter, QLTR 2013 #3, Sunset Park 2013. Bokmärk permalänken.