Sunset Park 2013: Portalerna

Fem portaler

För att spegla mångfalden inom alternativkulturen kommer festivalområdet att ha mytomagi_1flera ingångar, som utformats utifrån olika estetiska riktningar. Ingångarna symboliseras konkret av fem portaler, där besökaren kan välja vilken ingång den vill använda för att komma in till festivalen. Portalerna har skapats under ledning av Katarina Klingberg tillsammans med ett tjugotal kreatörer i olika åldrar och med varierande kulturell tillhörighet.

De fem inriktningarna kan grovt sammanfattas i nedanstående kategorier:

– Myt & Magi
– Mörk elegans
– Främmande världar
– Statements
– Dystopi

Under festivalen har grupperingar och föreningar med koppling till något eller några av dessa intresseområden möjlighet att visa upp sig och sprida information till nyfikna. Mycket mer information om portalerna finns på festivalens hemsida.

Illustration: Kai Reichwaldt

Det här inlägget postades i Alla artiklar, Kulturnyheter, QLTR 2013 #3, Sunset Park 2013. Bokmärk permalänken.