Sunset Park 2013: Two Witches

Two Witches

Det finska bandet Two Witches startades 1987 av Jtwo witchesyrki och Anne Nurmi (som numera är känd som keyboardist i bandet Lacrimosa). Nu, 26 år senare, består bandet av Jyrki Witchpå sång, Alarik på trummor, Aleksi på bas, HayDee Sparks och Marko Hautamäki på gitarr samt Zynthexia på keyboard.

Two Witches ses som pionjärer inom den finska gothiska rocken, och med mängder av släppta skivor på kultskivbolag som t.ex. Cleopatra USA, Nightbreed UK och Shadowplay Russia och över 300 uppträdande och turnéer i mer än 20 länder, så kan man nog säga att de är ett av de största goth-banden i Finlands historia.

De sägs även ha starka live-framträdanden och nu när de kommer till Umeå för att uppträda på Sunset Park-festivalen ser vi på redaktionen fram emot att få uppleva detta.

Text: Kari Berg

Det här inlägget postades i Alla artiklar, Kulturnyheter, QLTR 2013 #3, Sunset Park 2013. Bokmärk permalänken.