Sunset Park 2013: Chaos Research

Chaos Research
ryhmakuva_chaosresearch_1photo by jeannette fischer
Chaos Research är Marko “Gravehill” Hautamäkis sidoprojekt. Bandet startades upp i Berlin, Tyskland,i slutet av 2003 och musiken beskriver han som en kombination av dark ambient, elektronisk och klassisk musik.Bandet utökades när sångerskan Sanna Keltaniemi gick med i juli 2012 och de spelar nu in material till sitt kommande tredje album.

I september 2004 kom bandets förstaskivsläpp:en begränsad upplaga av EP:n”Revelations”. Trots att den bara hade tre låtar uppkom en del intresse för projektet och i december 2005 hade Chaos Research sin första konsert, som tog plats på det legendariska Boheme Noir-partyt i Berlin. I mars 2006 släpptes sedan den första fullängdaren, som passande nog också döptes till ”Revelations” då detta var en utökning av den tidigare släppta EP:n. Albumet släpptes exklusivt i Japan genom Deserted Factory Records. Tack vare denna skiva jobbade Marko nästan exklusivt i film- och spelmusikgenren de kommande åren.

I april 2012 kom dock bandets andra fullängdare. Den döptes till ”Traveller of the Spheres” och var etthelt och hållet digitalt släpp som fanns att finna på alla de stora online-musikbutikerna.

Det blir spännande att se vad vi kommer få uppleva under Sunset Park av bandet nu när de fått ytterligare en medlem.

Text: Kari Berg
Foto: Jeannette Fischer

Det här inlägget postades i Alla artiklar, Kulturnyheter, QLTR 2013 #3, Sunset Park 2013. Bokmärk permalänken.