Sunset Park 2013: Golnosh

GOLNOSH

Golnosh är som dansare verksam inom modern orientalisk dans, och certifierad inom American Tribal Stgolnosh_yle Bellydance. Hon är baserad i Malmö där hon undervisar i Tribal Fusion Bellydance, samt uppträder både i Sverige och internationellt. Och nu kommer hon till Umeå och Sunset Park den 30-31 augusti. Hon kommer även att hålla i en dansworkshop som kommer gå av stapeln den 1 september, så tekniskt sett blir festivalen nu 3 dagar.

Hon har sedan tidigt intresserat sig för österländska dansformer och kroppsfilosofi och började inom Odissi, en av de klassiska indiska dansstilarna. Efterhand väcktes intresset för danser från mellanöstern, och framför allt för Tribal-stilarna. I sin praktik arbetar hon med att blanda olika klassiska tekniker och uttryck med det österländsk traditionella och det västerländskt moderna. En uppväxt inom teatern har bidragit till en dramatisk scennärvaro. Hon är även verksam inom och studerar visuell konst där teman kring kroppen, taktilitet och de mer svårdefinierade delarna av vårt känslospektrum gärna behandlas. Utföranden och tematik inom det performativa och det visuella flyter ofta ihop och förstärker varandra, såväl som i media, skapande av miljöer, och sceniska framträdanden.

 

Ta chansen att delta i dansworkshop med Golnosh:
Läs mer på http://sunsetpark.kretsen.org

Det här inlägget postades i Alla artiklar, Kulturnyheter, QLTR 2013 #3, Sunset Park 2013. Bokmärk permalänken.