Sunset Park 2013: Misty Moon

Misty Moon

Misty Moon är en dansgrupp från Umeå som grundades under hösten 2012. De dansar en form av ”fusion”-variant av magdans som tar inspiration från olika sorters danser. Det Sunset 2013 Misty Moon 1är allt mellan burlesk och charleston till modern Tribal Fusion och AmericanTribal Style BellyDance (förkortat ATS).På Sunset Park har de valt att dansa något som dekallar”Shadow Fusion”. Dansgruppen har nio medlemmar, och de är alla även medlemmar i ATS-gruppen Midnattssol.QLTRställde ett par frågor om Misty Moon till medlemmen Jenny Tegman.

Vad är tanken bakom gruppen?
-Vi började dansa AmericanTribal Style BellyDance år 2010 och startade då även dansgruppen Midnattssol med Katarina Klingberg i spetsen. Vi tycker alla väldigt mycket om denna dansstil, ATS, och ville inte blanda in andra stilar – detta även för att hedra CarolenaNericcio som är grundaren av ATS. Vi kände dock att vi ville få utrymme för fler uttrycksformer och dansstilar och valde därför att starta en annan dansgrupp, Misty Moon.

Vad vill ni uttrycka i Misty Moon?
-I och med att vi vill kunna uttrycka många olika känslor och stilar begränsar vi oss inte utan söker ständigt nya utmaningar och inspirationskällor – därav benämningen ”fusion bellydance”. I höst ska vi börja jobba med svärd inom ATS och vi kände att vi ville prova på svärd även inom andra områden. Vi har ingen ledare för Misty Moon och vi har alla olika erfarenheter inom dans och teater som vi kan bidra med.

Kan du berätta något om vad vi kan förvänta oss under Sunset Park?
I gränslandet mellan mörker och ljus rör sig vaksamma varelser som tar sig ut ur skuggorna med hjälp av svärd, eld och list!

Text: Kari Berg

Det här inlägget postades i Alla artiklar, Kulturnyheter, QLTR 2013 #3, Sunset Park 2013. Bokmärk permalänken.