Sunset Park 2013: Knekt

Knektknekt_1

Bandet Knekt består av Peter Öberg som bor i Umeå. Han har producerat musik sedan 1999 och det märks på hans projekt. Om det är något som kännetecknar Knekt, förutom höga BPM-tal och en förkärlek för smutsiga ljudmattor, är det förenandet av vad som först kan tyckas vara motsatser – det hårda med det vackra, det råa med det känslosamma, det brutala med det humoristiska.

knekt_2Knekt har spelat i Berlin, släppt skivor i Frankrike och blivit remixad av och remixat flera internationella hardcore techno-artister. Artisten Knekt är förespråkare för att musik och kultur inte ska behöva kosta pengar att ta del av och Knekts musik går därför att ladda ner gratis från knekt.se.

Det här inlägget postades i Alla artiklar, Kulturnyheter, QLTR 2013 #3, Sunset Park 2013. Bokmärk permalänken.