Notiser #3 2013: SEE-veckan, Bondens Egen Marknad, VIP-galan och Umeå Fashion Week

SEElogoSEE veckan
Vill du känna, prata, smaka, utmana, utveckla och nätverka hållbart så kom och delta i SEE hållbarhetsveckan. SEE står för social, ekonomisk och ekologisk utveckling, där mångfalden av arrangörer bidrar med livskraftiga och kreativa verktyg. Målet är att skapa och upprätthålla en långsiktig hållbarhet inom möjligheten för framtidens människor att leva i en ekonomisk, ekologisk, social och produktiv samhällsstruktur. SEE – en förebild för nätverk och arrangemang för långsiktiga hållbarhetsutvecklingar. Hållbarhetsveckan pågår i Västerbotten och Norrbotten under 16:e till 22:a september 2013.

För mer information om SEE veckan, titta in på deras hemsida: www.nolia.se/see/

Bondens egen Marknad i Umeå
Nu är det dags för årets upplaga av Bondens egen Marknad, som börjar den 17:e augusti och håller på sju lördagar i rad till och med den 28:e september. Öppettider är kl 10:00 till 15:00, och platsen är mellan Mimerskolan och Vänortsparken på Kungsgatan.
För alla er som är intresserade av lokala och nyskördade delikatesser så är ni alla välkomna att frossa i ett sannerligen utsökt och ekologiskt gourmé-utbud, vilket som dessutom utökas ytterligare i år; småskaligt tillverkade ostar, bröd, fisk, svamp, grönsaker, honung, sylt, saft, blommor och mycket mer. Intresset är stort som fortsätter att växa, så kom och känn på dessa aptitretare den 17:e, 24:e och 31:a augusti, och den 7:e, 14:e, 21:a och 28:e september.

För mer information om Bondens egenMarknad i Umeå, titta in på deras hemsida: www.bondensegen.com (välj Umeå)

header-VIP2013VIP-galan
Första lördagen i september går Öppen Gemenskaps årliga VIP-gala av stapeln för sjätte året i rad. Dess syfte är att uppmärksamma socialt utsatta grupper i Umeå och samla in pengar till verksamheter som stöttar dem. Galan är helt ideell och alla som vill vara en del av arrangemanget bidrar med det de själva vill ge, det vill säga att alla medverkande ställer upp utan ersättning. I samband med VIP-galan arrangeras flera aktiviteter under en vecka för att skapa utrymme till debatt, diskussion och synliggörande av problemen kring social utsatthet. Det kommer även arrangeras konserter.

För mer information om VIP-galan, titta in på deras hemsida: www.vipgalan.se

Umeå Fashion Week
I år arrangeras Umeå Fashion Week mellan den 8:e och 12:e oktober, och nu blir det femte året i rad. Det blir som vanligt modevisningar, inspiration, shopping och föreläsningar. Butiker blommar upp när många tar chansen att göra visningar och hela staden lever upp. Du kan ta chansen att medverka som t.ex. arrangör, modell, fotograf, bloggare eller som vanlig besökare – det är ditt val! Missa helt enkelt inte chansen att uppleva när Umeå under en vecka visar upp sig som en stark uppkommande modestad.

För mer information om Umeå Fashion Week, titta in på deras hemsida: www.umeafashionweek.se

Det här inlägget postades i Alla artiklar, Kulturnyheter, QLTR 2013 #3. Bokmärk permalänken.