Våroffer på NorrlandsOperan

D4A_3501Koreografen och dansaren Pontus Lindberg presenterade sin nya koreografi till Igor Stravinskijs mästerverk Våroffer som firar 100-årsjubileum i år. Våroffer har urpremiär på Norrlandsoperan 21 september och den spelas fram till 27 september.

Under en tidig repetition fick jag se hur dansarna tillsammans styrde en docka som ska vara med. Denne ska D4A_3478få fina kläder uppsydda till föreställningen. De hade nyligen anlänt från New York och talade varmt om det mottagande och möjligheter som ges på Norrlandsoperans Dansscen. Sen blev det en frågestund och många av åhörarna undrade hur man tar hand om den stackars dockan mellan föreställningarna, var ska den sova, vem gör den sällskap?

Text & Bild: Kalle ProrokD4A_3505

Det här inlägget postades i Alla artiklar, Kulturnyheter. Bokmärk permalänken.