Ledare #4 2013

Bitterljuva vintern närmar sig…

QLTR har nu funnits i tre år, det första numret kom ut i slutet av 2010 och nu är vi inne på sista numret för 2013. Under vintern ligger djur- och växtlivet i dvala men kulturlivet brukar i stället vakna upp under den perioden i Umeå. Jag själv brukar däremot kastas mellan höstdepression och kulturinspiration.

Vi hade ambitionen att till er läsare berätta stort om programmet för Kulturhuvudstadsåret i detta nummer, allt som viLedare2013_foto_Dove_Knutsen förstått ska hända.  Tyvärr har vi inte kunnat hitta så mycket ny information om vad som ska hända i tid för vårt sista nummer för året. Vi har i alla fall gjort vårt bästa för att under åren följa den resa kulturlivet står inför, en spännande utveckling för staden där många intressanta och storslagna projekt går av stapeln, men också en resa där många ännu inte känner ett inkluderande på resan, något som är en utmaning nu när klockan är fem i tolv!

Vi på QLTR har under åren gjort en oerhört spännande resa där vi lyft på locket till många av de aktiviteter, föreningar, eldsjälar, kreatörer och entreprenörer som alla är förtjänta av titeln ”Europas Kulturhuvudstad”. Vi vill med vår tidning hylla mångfalden i kulturlivet, de många små och vi vill berätta historier för er som överraskar och engagerar.

I detta nummer av QLTR berättar vi om nya Idun, en stolthet för Umeå som nu har fått ett ansiktslyft och ökad kapacitet. Vi kollar läget med allas vår autografjägare Jani Perkiö som berättar om möten med kändisarna. Vi besöker nya chefen på Visit Umeå i en stor intervju, träffar en ung kulturpolitiker och vi har en hel bilaga om en 10-årsjubilerande förening. Som om inte det var nog så får ni hela tre olika modereportage som ni kan njuta av där våra kreativa fotografer, modeller och makeup-artister tillsammans med stadens butiker visar vad som kan vara hett i höst, mycket nöje!

Kari Berg
Chefredaktör

Foto: Daniel Knutsen

Det här inlägget postades i Alla artiklar, QLTR 2013 #4. Bokmärk permalänken.