Dave Holland Prism på Jazzfestivalen

Dave Holland Prism på Jazzfestivalen

Dave Holland har varit musiker i 50 år och kommer nu besöka Umeå Jazzfestival. Han har Dave Holland_PF3_smalltidigare spelat tillsammans med jazzmusikern Miles Davis och har släppt ett antal skivor både solo och tillsammans med andra artister.

Om du har sett Jay Lenos Tonight Show så har du nog inte missat hans leende sidekick Kevin Eubanks som under 15 år var programmets orkesterledare. Kevin är nu en av medlemmarna i Dave Holland Prism och har själv släppt 24 album. Kevin kommer från en familj där större delen av släkten är musiker.

Bandet i sig består av Dave Holland på kontrabas, Kevin Eubanks på gitarr, Craig Taborn på piano och Eric Harland på trummor. Dave Holland Prism kommer uppträda under Jazzfestivalen klockan 20:30 på Idun, Umeå Folkets Hus, fredag den 25:e oktober.

Text: Kari Berg

Det här inlägget postades i Alla artiklar, Kulturnyheter, QLTR 2013 #4. Bokmärk permalänken.