NogNu!

NogNu!

Föreningen Män för jämställdhet arrangerar tillsammans med Kyrkan på campus en konferens om mäns övergrepp på kvinnor, barn och andra Nognu! affisch_smallmän. Så här skriver de själva om konferensen:

Vi har fått NogNu! Varje dag läser vi om mäns övergrepp på kvinnor, barn och andra män. Något är fel på mansrollen. Hur förändrar vi den? Vilka metoder finns det? Ska vi börja med att förändra papparollen? Hur gör man det?

Under dagen deltar fyra föreläsare som tar upp olika teman inom ämnet. Forskaren och professorn Lars Jalmert håller i ”Hur ändrar vi mansmönster?”, Nils Pettersson, projektledaren för MenCare Sverige, håller i ”Pappa på riktigt – Vad gör pappagrupper för nytta?”, Psykologen och psykoterapeuten Hans Åberg håller i ”Program, behandling eller arbete – Hur ska jag stoppa mitt våld?” och fritidspedagogen och sociologen Peter Söderström avslutar med ämnet ”Frihet från våld”.

 

För mer information om Män för jämställdhet, titta in på deras hemsida: www.mfj.se

Det här inlägget postades i Alla artiklar, Kulturnyheter, QLTR 2013 #4. Bokmärk permalänken.