Scenkonstfestivalen MADE 2014

”Vad händer härnäst… ?” eller ”What Comes Next… ?” är årets tema.

NorrlandsOperan i Umeå ger oss MADE under kulturhuvudstadsåret 7-10 maj. MADE är den internationellt gränsöverskridande och stilblandande festivalen för scenkonst.
”Teknologi, politik, kultur, vetenskap, nätverksarbetande och även fartens fart är under förändring; vad kommer härnäst?” – Kan festivaler, kulturhuvudstäder, operahus, artister och nyfiken publik forma de ogjorda ögonblicken framöver med våra sinnen och kroppar, även när alla ropar ”hej, ha bara kul!”?
”Tillsammans kan vi fantisera förflutet till framtid, och samtidigt ha lite festivalkul också.” – Allt från att Norrlands Symfoniorkester spelar musik av band som Refused, till hypnotiska låtar och rytmer från Mali av ökenbluesbandet Tinariwen. Missa inte Made 2014 för ett ögonblick, och för en inblick om vad som komma skall härnäst…

Klicka här för att komma till MADE-festivalens hemsida.

Citat: David Moss, artistisk regissör, 2012-2014
Text: Torbjörn Vikström
Bild: Bandet Tinariwens ”PA-transport”

Det här inlägget postades i Alla artiklar, Kulturnyheter. Bokmärk permalänken.