Premiär för: Umeå Rollerderby

Radical Rookie Rebellion i Umeå

Den 17e maj bjuder Umeå Roller Derby i samarbete med Umeå2014 och Idrotthögskolan in till ett unikt event vid namn Radical Rookie Rebellion. Roller Derby-spelare från hela Sverige har bjudits in för att i Udominate Arena spela två matcher, med syfte att utveckla Roller Derby i Sverige.

Idrotten är ny, och många har ännu inte hört talas om den, vilket är varför Umeå Kommun stödjer föreningen i dess mål att sprida kunskap om, och intresse för, världens just nu snabbast växande sport. Eventet är det första av sin sort i Sverige, vilket medför ett unikt tillfälle för Umeå att få ta del av och uppleva Roller Derby.

Umeå Roller Derby presenterar därmed Radical Rookie Rebellion, ett event som aldrig tidigare genomförts i Sverige. Allt för att främja denna fullkontaktsport som främst riktar sig till kvinnor, vilket är unikt i sig. Matchstart 11:00, med insläpp från 10:30.

Läs mer: http://umearollerderby.se/

Det här inlägget postades i Alla artiklar, Blandat. Bokmärk permalänken.