Umeå Kulturnatta 2014

Året är kulturhuvudstad och året är tioårsjubileum för Umeå Kulturnatta.

Lördag 24 maj drar Umeås största folkfest igång, ett hejåskdundrande event ingen vill missa. – Hundratals händelser får äran att eka in metropolens episka kulturera. Allt sker med fri entrè i händelsernas centrum – ”Down Town Umeå City”, på och vid torgens lustfyllda spelrum från tiotiden på förmiddagen till tidig söndagsmorgon.
Denna unika omgång med både jubileum och kulturhuvudstadsår kommer säkerligen att medföra några riktigt speciella överraskningar. Det blir bland annat extra särskilda programsatsningar av jubileumssponsorerna, och fler konceptsatsningar på Rådhustorgets scen med nyskapande aktörer. Nya Idunteatern på Umeå Folkets Hus används för första gången med dess kvalitativa resurser.
Band och artister som underhåller oss är bland andra Hoffmaestro, Bjäran, Mikael Wiehe, Lasse Lystedt, Generationskören, The Arts of Zhen Shan Ren, Karmanjaka, Monica Tellström Jazztrio, Voices of Umeå, Mullin Mallin och Svensk Peppar, och Avocalypse. Fler och mer på plats är Big Family Meet, Bil- och MC-utställning, Teaterkalas, Kulturcentrum för Barn och Unga, Dockteatern Lilla Åsnan och flöjtkonsert med mera.
Varmt välkomna till årets Kulturnatta.

Länk till evenemangets hemsida.

Text: Torbjörn Vikström

Det här inlägget postades i Alla artiklar, Kulturnyheter. Bokmärk permalänken.