Det nya kulturhuset Väven uppfylls av Folkets Bio

Vävensalarna Tystnad och Tagning får äran att visa filmföreningen Folkets Bios filmvisningar.

Umeå kommun har tillsammans med Folkets Bio Umeå tecknat ett avtal vars mål är att erbjuda biobesökare med målgrupper som barn, ungdomar, studenter och vuxna, ett brett, varierat och aktuellt utbud av kvalitetsfilm.

Biografföreståndare Sarah Wennerberg på Folkets Bio Umeå säger att de räknar med minst en fyrdubbling av deras verksamhet. Det leder till längre sättningar för filmer och möjligheten att visa nya filmer som annars aldrig skulle nå de övriga biograferna i Umeå.

Biträdande kulturchef Lars Sahlin på Umeå kommun säger att den överenskommelsen de har nu är glädjande för alla parter och filmälskare. – ”Med sin fytioåriga erfarenhet av att leverera kvalitetsfilm i Umeå kommer Folkets Bio bredda och berika innehållet i Väven i fin överensstämmelse med husets vision”.

Läs lite mer här.

Text: Torbjörn Vikström

Det här inlägget postades i Alla artiklar, Kulturnyheter. Bokmärk permalänken.