Välkomna till Cirkus!

Hej och glad sensommar på er i denna förväntasfulla kulturtid. Väntar ni på att något spektakulärt ska hända under detta kulturhuvudstadsår? Då kan ni skatta er lyckliga för att nu kommer ett antal stora Performing Arts-”ädelstenar” från hela världen till Umeå, i form av nycirkusfestival a là extravaganza utan dess like!Sju kompanier gör sig nu förberedda att underhålla oss i tio dagar, 29/8-7/9, med akter utförda med sådan iögonfallande skicklighet som bara kan mäta sig med det bästa. Först upp har vi den stora publiksuccén La Soirée. Deras uppträdanden på Idunteatern, Umeå Folkets Hus för några få år sedan, lämnade minst sagt ett kärt minne efter sig. Den här gången använder de sig av ett ”Spiegeltent” för att än en gång ”hjälpa oss att lägga locket av”! Spiegeltent:et blir ett trätält vars inredning kommer att gå i Jugendstil, dvs Art Deco eller Steampunk!
De andra kompanierna är La Meute, Johan Wellton, Cauda, Casus, Pirates of the Carabina, och La Compagnie Non Nova.
Förutom kompaniernas geniala glädjespridningar blir det dessutom gatushower, workshops och seminarier. Denna efterlängtade festival invigs med en familjepicknick i Broparken den 30 augusti klockan 12-16 då exotiska och skickliga artister visar sina konster och där alla har möjlighet att själva få prova på nycirkus.

Läs mer om denna fantastiska festival här.
Eller denna länk för att komma direkt till Umeå Teaterförening med dess nycirkusföreställningar.

Text: Torbjörn Vikström

Det här inlägget postades i Alla artiklar, Kulturnyheter. Bokmärk permalänken.