Metaforbrottning

På Verket, den 13/9 och 8/11 klockan 20:00, blir det metaforbrottning i Apollonias domän. Vad är då detta? Ja enligt arrangörerna är Apollonias domän en hänförande värld som det sägs att människor har försvunnit i!

”Apollonias domän finns inuti Apollonia. Hon kommer från Norrland och ensamheten fick henne att söka efter något. Hon har ätit upp världen och skapat sig något eget. I Apollonias magtrakt har delar av allt samlats och blandats. Ljuset i mörkret, det onaturliga i det helt naturliga, djupa skogar och tomma fält. Hit kommer du för att stanna!”

Vad är dåmetaforbrottning? Jo, en konstform med ett tävlingsmoment som skulle kunna liknas vid poetry slam och rap battle. Metaforbrottning är utformad för att skapa en underhållande tävling med musik och improvisationsteater där orden står i fokus.

Metaforbrottarna möter varandra i rappa dueller, där de ska överträffa varandra i att skapa metaforer. Publiken uppmanas att engagera sig med jubel, burop, applåder, skratt och hejaramsor varvid domare poängsätter duellerna utifrån den 100-sidiga regelboken. Metaforbrottning som hölls för första gången i Umeå i december förra året.

Var: Nya Verket (IFK Umeås gamla klubblokal vid I20-regementet)
När 13 september och 8 november  (kl 20:00)

Det här inlägget postades i Alla artiklar, Kulturnyheter. Bokmärk permalänken.